Posted in Recepti

Pileći paprikaš na moj način

Ovaj recept mi je prošle godine dala tetka Mara i ubrzo sam ga i sama počela spemati svojim ukućanima i prijateljima.

Potrebni sastojci:

  • Pileći file 500gr

  • Krompir 1kg

  • Luk dvije glavice

  • Tri-Četiri paprike

  • Začini: So, biber, ruzmarin, čili paprika, aleva paprika, vegeta

  • Ulje i voda(po potrebi)

Luk oguliti i isjeckati na komadiće, staviti u šerpu sa malo ulja i malo soli i dinstati na blagoj vatri.  Dok se luk dinsta oguliti krompir i isjeckati kao i paprike.

22359130_1495945803792220_1006547779_n

22359538_1495945750458892_1644225380_n

Meso isjeckati i na malo ulja na jaku vatru zapeći da se meso zatvori kako bi bilo sočno.

22330977_1495945877125546_1282715668_n

22291612_1495945787125555_1433530328_n

U šerpu sa lukom dodati meso, krompir i paprike staviti zacine i zaliti sa vodom da prelije.

22359127_1495945693792231_34238136_n

Kuvati sve sat vremena uz dodavanje vode po potrebi.

22323368_1495945537125580_1043767575_n

Prijatno Vaša Duška

 

Oglasi

Autor:

Studentica-Frizerka-Sminkerica Zdravo svima. Ja sam Duška Dvorančić i živim u Prnjavoru. Studiram Učiteljski fakultet u Banja Luci. Radim frizure i šminkam u slobodno vrijeme.

29 thoughts on “Pileći paprikaš na moj način

Komentariši me <3

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s