Posted in Lice

*Zaštita kože lica tokom zime*

Zime su na Balkanu često poprilično surove i hladne. Vjetrovi duvaju , snijeg pada a temperatura je većinu zimeskih dana u debelom minusu.

zimska-zastita-vitaminski-tretmani-lica-3

Našoj koži lica i usnama je u ovakvim uslovima potrebna posebna i mnogo jača njega nego tokom toplijih mjeseci. Ovo su moje preporuke kako kožu sačuvati lijepom i sjajnom i tokom hladnih zima:

1. Najvažnija je hidratacija

Moja Vam je preporuka da kožu dobro mažete i hidratizirate.Kako  vam lice ne bi bilo isušeno od vremena. Kreme koje ja koristim tokom zime su uglavnom Nivea Care i Vichy Aqualia Thermal . Da Vam se lice ne bi isusilo nanesite ih prije svakog izlaska iz kuće i naravno ujutro poslije pranja lica.

20488

DSCN9874[1].jpg

2. Piling

Tokom zimskih mjeseci jako je važno redovno pilingovati kožu. Naša se koža tokom hladnih dana dodatno isušuje i ta koža u komadićima ostaje na površini naše kože. Redovnim pilingom kože lica odstranićete višak mrtve kože i koža će Vam djelovati mnogo zdravije i sjajnije.

zena_lice_piling_velika_opt_opt

3. Zaštita od sunca

Tokom zime često grije “zubato” sunce ali i ono može dovesti do oštećenja naše kože. Kombinacija jakog sunca i odsjaja snijega može mnogo oštetiti površinski sloj naše kože. Preporučujem Vam da prije šminkanja nanesete tanak sloj zaštitine kreme sa spf 15, ova krema će vam pomoći a na licu je skrpz lagana i neprimjetna.

clrmcpw_kpcr40_02__11

4. Zaštita usana

Kao što mažemo i njegujemo naše lice tako često zaboravljamo  njegovati i naše  usne. Usne su zimi jako izložene hladnom vazduhu i vjetru zbog čega često se isuše i pucaju što može biti jako bolno. Korištenjem melema i labela Vaše usne će cijele zime ostati meke i hidratizirane

fashion_47225

5. Nježni proizvodi za čišćenje lica

Proizvodi koji sadrže alkohol samo dodatno isušuju Vašu kožu. Preporučujem korištenje sapuna i umivalica na bazi bambusa i pantenola kako bi nam koža cijele zime bila lijepa i hidratizirana.

images

Ako i vi imate neke trikove za njegu kože tokom zime samo mi pišite .

Vaša Duška

Kraljica Drame Page

Instagram Kraljica Drame

Instagram Duska Dvorancic

 

 

Autor:

Studentica-Frizerka-Sminkerica Zdravo svima. Ja sam Duška Dvorančić i živim u Prnjavoru. Studiram Učiteljski fakultet u Banja Luci. Radim frizure i šminkam u slobodno vrijeme.

2 misli o “*Zaštita kože lica tokom zime*

Komentariši me <3