Posted in Mojih pet omiljenih, Šminka

5 TRIKOVA KAKO VIZUELNO POVEĆATI OČI

Mnogi od nas imaju male oči i spuštene kapke. Donosim Vam 5 trikova za vizuelno povećanje očiju.

Svijetlo sjenilo

Svijetlo sjenilo moze dosta vizuelno da poveća vaše oči.Veću količinu nanesite prema unutrašnjem uglu oka i malo četkicom razblendajte. Ovaj trik će vaše oči učiniti otvorenijima, odmornijima i dosta će izgledati veće.

19-Makeup-003

Definišite Vaš pregib kapka

Za pregib kapka moj Vam je savjet da koristite zemljane boje .Veću koncentraciju boje zadržite na vanjskom uglu oka i mekom četkicom razblendavajte prema sredini.

nintchdbpict000350547498

Svijetla olovka u vodenu liniju

Ovo je jedan od najvažnijih trikova za vizuelno povećanje očiju. Nanesite bijelu ili neku svijetlu olovku u vodenu liniju i odmah će  vam oči djelovati mnogo odmornije i veće.

make-up-bela-olovka

Maskara

Količina i način nanošenja maskare je vrlo važan da bi vam oči djelovale mnogo veće. Maskaru nanosite u dva sloja i izvlačite što više dužinu. Na donje trepavice obavezno nanesite maskaru da bi vam oko djelovalo skladnije i veće.

nanosenje-maskare

Smeđi tuš

Mnoge od Vas ne izvlače tuš jer se boje da će se umazati. Djevojke pustite ruku i vježbajte, nikada prvi put nije savršeno ali biće. Smedji tuš je dosta bolji za djevojke sa manjim očima jer je dosta prirodniji. Tanko nanesite uz rub trepavica i  izvucite na van.

images (1)

Ovo su bili naši trikovi za vizuelno povećanje očiju ako i Vi imate neke koje mi nismo spomenuli pišite nam u komentarima.

Vaša Duška

Autor:

Studentica-Frizerka-Sminkerica Zdravo svima. Ja sam Duška Dvorančić i živim u Prnjavoru. Studiram Učiteljski fakultet u Banja Luci. Radim frizure i šminkam u slobodno vrijeme.

24 misli o “5 TRIKOVA KAKO VIZUELNO POVEĆATI OČI

Komentariši me <3